Dakbedekking plat dak Sittard

Veel woningen, schuren of bedrijfspanden hebben een (gedeeltelijk) plat dak. Bent u op zoek naar een geschikte dakbedekking, dan heeft u diverse keuzes. De meest gebruikelijke materialen voor de bedekking van een plat dak zijn bitumen, PVC en EPDM. De belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden zijn natuurlijk levensduur, waterdichtheid en bestendigheid tegen alle weertypen. De dakdekker in Sittard van Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek is uw specialist in het bedekken van platte daken. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden!

De mogelijkheden tot dakbedekking plat dak

Bitumen: Een bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, wordt traditioneel vaak gekozen. Dit type bedekking is goed bestand tegen vocht, is relatief goedkoop en maakt zich zeer geschikt voor (klein) herstel. Levensduur: 25 jaar.

PVC: Dit materiaal kent een levensduur van gemiddeld 35 jaar. PVC is soepel en kan daardoor mee buigen en uitzetten bij schommelingen in de temperatuur. Het gaat om licht materiaal en dat zorgt ontlast de dakconstructie.

EPDM: Een EPDM dakbedekking kent de langste levensduur, vaak tot wel 50 jaar! Tevens is EPDM uitstekend bestand tegen UV-straling, is het onderhoudsarm en gaat het om lichtgewicht materiaal.  Het prijskaartje ligt iets hoger.

Specialist in bitumen dakbedekking plat dak

Bitumen is een aantrekkelijke optie bij de bekleding van een plat dak. Dit komt door de prima levensduur van 25 jaar, in combinatie met een bestendigheid tegen alle weertypen en hoge waterdichtheid. Daarbij is bitumen relatief voordelig en maakt dit materiaal zich zeer geschikt voor klein herstel en onderhoud. Bitumen wordt in lagen en onder druk van vuur op het dakbeschot aangebracht. Hierbij zorgen we ervoor dat de dakbedekking op een schone en droge onderlaag wordt geplaatst. De dakconstructie moet over de gehele linie in perfecte staat zijn voor het optimale resultaat.

Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek is gespecialiseerd in de installatie van bitumen daken. Wilt u meer informatie over deze of andere vormen van dakbedekking? Neem dan contact met ons op. Voor een afspraak belt u direct 046 - 206 41 13. In de regio Sittard staan wij voor u klaar!