Plat dak isoleren in Sittard

Wist u dat van alle bestaande vormen van isolatie rondom uw woning, dakisolatie het meest rendabel is? Warmte vanuit onze woning stijgt namelijk op en verlaat ons huis via het dak. Door middel van isolatie voorkomt u dat dit gebeurt en dat levert gegarandeerd een besparing van de energiekosten op. Vrijwel iedere woning heeft wel een (gedeelte) plat dak waar isolatie mogelijk is. In Sittard adviseert de dakdekker in Sittard van RNT Dakspecialist u graag over de mogelijkheden. Wij nemen tevens de hoogwaardige installatie van het geheel voor onze rekening.

Plat dak isoleren – binnenzijde

Bij deze vorm van isolatie spreken we over een koud-dakconstructie. Glas- of steenwol wordt aangebracht tussen de dragende constructie en het dak, waardoor het dak de (koude) temperatuur van buiten aanneemt. Temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat de constructie inkrimpt of uitzet. Daarnaast kan vocht van binnenuit niet goed weg, waardoor dit in de houten constructie trekt; gevolg is mogelijke houtrot. Daarom kiezen wij er altijd voor dampremmende folie aan de binnenzijde te plaatsen. Dakisolatie aan de binnenzijde gebeurt met de volgende materialen: Glas- of steenwol en isolatieplaten.

Plat dak isoleren – buitenzijde

Van een warm-dakconstructie is sprake wanneer men vanaf de buitenzijde het dak isoleert. Hierbij wordt de dakconstructie wél meegenomen binnen de isolatie en zodoende heeft deze constructie profijt van de stabiele binnentemperatuur. Op het isolatiemateriaal plaatsen we een waterwerende laag van EPDM, roofing of rubber. Bij een plat dak geniet  isolatie aan de buitenzijde de voorkeur, zowel technisch als praktisch. De dakconstructie zal middels de warm-dakconstructie minder scheurtjes vertonen, omdat deze simpelweg minder te maken krijgt met temperatuurschommelingen. Isolatiematerialen die zorgen voor het optimale rendement zijn XPS- of PIR-platen.

U kunt er ook voor kiezen uw platte dak aan de buitenzijde te laten isoleren. Er ontstaat dan een zogenaamde warm-dakconstructie: het dak zal de warme binnentemperatuur aannemen. Door deze manier van isolatie voorkomt u dakschade door optrekkend vocht. Het gevolg is echter wel dat uw dak hoger komt te liggen door de isolatieplaten die worden gebruikt. De afwatering moet hierop worden aangepast, zodat er geen stilstaand water op uw dak kan ontstaan. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, maar is essentieel: anders verliest het isolatiemateriaal zijn functie en kan er in het ergste geval lekkage ontstaan.

Plat dak isoleren – groen dak

Tot slot bestaat er nog de groendak isolatie. Er zijn niet veel mensen die nadenken over deze optie, maar groene organismen op het dak zorgen voor een sterke isolerende factor én zijn bestand tegen elk weertype. Deze zogenaamde vegetatiedaken moeten overigens nog altijd worden voorzien van enige isolerende elementen.

Ook uw plat dak isoleren? Neem contact op!

Een plat dak isoleren levert onmiddellijk resultaat op in zowel wooncomfort als een besparing op de energiekosten. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij u thuis of direct een afspraak maken? Bel ons dan op 085 - 106 15 26. Wij staan voor u klaar in de regio Sittard!