Dakrenovatie Sittard

Wilt u uw dak laten renoveren, uw dakbedekking vervangen of een dakinspectie laten uitvoeren? In Sittard kunt u terecht bij de dakdekkers van Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor elke dakrenovatieklus, groot of klein. U kunt via het contactformulier een offerte aanvragen of contact met ons opnemen via 046 - 206 41 13.

Functie dakrenovatie Sittard

Een dak van goede kwaliteit zorgt voor een hogere waarde van het huis en een lagere energierekening. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Dit kan leiden tot beschadigingen die kunnen variëren in ernst. Denk hierbij aan kleine dingen als barstjes of scheuren, maar ook aan grotere dingen als doorzakking van de dakconstructie.

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. Zo’n vernieuwing kan bijvoorbeeld zijn dat het dak waterafstotend of energiebesparender wordt gemaakt. Soms is renovatie niet nodig en volstaat een reparatie. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Sittard

Kleine beschadigingen kunnen uitgroeien tot grote beschadigingen, en op die manier hoge kosten met zich meebrengen. Dakrenovatie voor zulke kleine beschadigingen kan dergelijke onkosten en onveilige situaties voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Het hele dak wordt dan onderzocht; er wordt bijvoorbeeld gekeken naar lekkagerisicio’s en beschadigingen in de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Sittard

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Zo is het veel voordeliger om bitumen dakbedekking te vervangen, dan dakpannen dakbedekking. En het kost veel minder tijd om een plat dak te renoveren dan een schuin dak. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak zo’n 1000 tot 1600 euro. Voor een schuin dak liggen die bedragen tussen de 4000 en 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. Mocht u bijvoorbeeld ook aan andere dakwerzaamheden denken, is het vaak voordelig deze tegelijkertijd met de dakrenovatie te laten doen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van Dakisolatie of het laten reinigen van uw dak.

Daarnaast kunt u erop letten dat er geen warmteverlies ontstaat door ongewenste luchtstromen. Laat u verzekeren van een goede luchtdichtheid van het dak. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms handig, of zelfs noodzakelijk, om behalve een dakdekker ook een architect in te schakelen. U kunt uw dakdekker hierin om advies vragen.

Contact met Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek bieden we eerlijk advies en kwalitatieve uitvoering, tegen een goede prijs. Onze dakdekkers gaan graag met u in overleg over alle mogelijkheden. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In Sittard kunt u Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek inschakelen voor iedere dakrenovatieklus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 046 - 206 41 13.