Dakisolatie laten plaatsen in Sittard?

Door uw dak op de juiste wijze te laten isoleren kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Als dakdekker in Sittard kunnen wij u hier alles over vertellen. Ieder dak, zowel plat als hellend, kan worden geïsoleerd. Ook kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw zolder of dakkapel, en zowel de binnen- als buitenkant, te isoleren. Woningverbetering Buitenhuis staat in Sittard voor u klaar!

dakisolatie plat dak Sittard

Dakisolatie aangebracht op plat dak

 

De mogelijkheden van dakisolatie

Mensen die graag willen besparen op hun energierekening én een impuls willen geven aan het wooncomfort, zullen alle vormen van isolatie voor de woning overwegen. Dakisolatie behoort tot de meest rendabele opties. Warmte in huis stijgt op en verlaat de woning via het dak, waardoor goede isolatie direct effectief is. Er is overigens nog genoeg te kiezen, kijkend naar de isolatie van het dak:

  • Wilt u een plat- of hellend dak isoleren?
  • Isolatie via de binnen- of buitenzijde
  • Het geschikte isolatiemateriaal
  • De verhouding kosten/rendement

De terugverdientijd van dakisolatie is een essentieel aspect van dakisolatie. De meeste mensen willen wel investeren in duurzame oplossingen, maar zichtbaar rendement is evenzo belangrijk. Bij dakisolatie ligt de terugverdientijd op circa 6 tot 8 jaar. De mogelijkheden worden echter steeds rendabeler.

Dakisolatie plat dak

Het isoleren van platte daken kan op verschillende manieren, aan de binnenzijde of buitenzijde van het dak. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als alternatief voor de traditionele dakisolatie kunt u ook kiezen voor een zogenaamd ‘groendak’: begroeiing van natuurlijke materialen zorgt daarbij voor isolatie van het dak. Lees hier meer over de isolatiemogelijkheden van platte daken »

Dakisolatie schuin dak

Bij isolatie van schuine daken wordt vrijwel altijd gekozen om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het dak te plaatsen (koud dak constructie). Hiervoor worden onder andere platen gebruikt van glaswol, EPS of glasvezel, of een speciaal isolatiefolie. Ook wordt er een dampremmend folie geplaatst, om te voorkomen dat er vocht in uw dakconstructie trekt. Lees hier meer over de isolatiemogelijkheden van schuine daken »

Dakisolatie in Sittard? Neem contact op!

Het isoleren van uw dak is zoals gezegd erg aantrekkelijk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dak? Voor professionele dakisolatie in Sittard schakelt u dan Woningverbetering Buitenhuis in. Wij helpen u verder!