Dakkapel isoleren Sittard

De dakkapel is een belangrijk onderdeel van uw dak. Veel mensen kiezen ervoor hun dak te isoleren, maar vergeten daarbij de dakkapel. Dat is jammer, want ook via de dakkapel kan opstijgende warmte het huis verlaten, terwijl er sprake blijft van koude luchtstromen. Dit resulteert in een beperking van het wooncomfort, stijgende energiekosten en mogelijk geluidsoverlast. Wilt u dit voorkomen, dan zijn er gelukkig diverse manieren om een dakkapel te isoleren, zowel bij bestaande- als nieuwe bouw. De dakdekker in Sittard van RNT Dakspecialist realiseert duurzame isolatie van uw dakkapel.

Houten dakkapel isoleren

Veel verouderde dakkapellen zijn van het materiaal hout. Hout behoeft echter behoorlijk veel onderhoud en dat zorgt ervoor dat de isolatiewaarde laag is. Zo ervaart u rondom een houten dakkapel vermoedelijk luchtstromen, tocht en warmteverlies. Het is echter mogelijk om houten dakkapellen te isoleren. Dit doen we met de volgende materialen:

  • Isover isolatieplaten
  • Dampremmende en/of dampdoorlatende folie
  • Steen- of glaswol

Kiest u voor isolatie vanaf de binnenzijde, dan kiest u voor Isover isolatieplaten. Deze brengen we aan op de zijkanten van de dakkapel. Dit wordt afgewerkt met dampremmende folie, zodat de constructie niet in contact komt met condens. Bij isolatie aan de buitenzijde leggen we het isolatiemateriaal op het dakbeschot, waardoor de constructie profiteert van de warmte in huis. Hier plaatsen we dampdoorlatende en waterwerende folie. Dit betekent dat het folie beschermt tegen vocht van buiten, maar condens van binnen kan doorlaten. Het dak van de dakkapel komt iets hoger te liggen, omdat er een spouw wordt aangehouden van circa 30 millimeter.

Kiest u voor isolatie aan de binnenzijde van de dakkapel, dan gebruiken we over het algemeen  PIR- of PUR-platen voor de hoogste isolatiewaarde. Deze ‘koude’ isolatie levert het hoogste rendement op.

Kunststof dakkapel isoleren

De nieuwe dakkapellen zijn vrijwel allen van kunststof. Dit materiaal heeft van zichzelf al een hoge isolatiewaarde én is onderhoudsarm. Over het algemeen gaat het bij kunststof dakkapellen om prefab; deze worden vaak van te voren gemaakt en in één stuk geplaatst. Dit voorkomt warmteverlies en dat is de belangrijke isolerende factor. Kunststof kan overigens ook vanuit een houten basisconstructie worden geplaatst. Steeds vaker kiezen we echter voor de polyester variant, welke volledig bestaat uit kunststof. Kunststof is bestand tegen alle weertypen en erg geluidswerend.

Mocht u het plaatje rond willen maken, dan kiest u bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel of het isoleren van het geheel direct voor beglazing met een hoge isolatiewaarde.

Dakkapel isoleren: uw specialist in Sittard

Bent u voornemens de dakkapel te isoleren in Sittard? Laat u dan adviseren door RNT Dakspecialist. Wij nemen tevens de installatie van de nieuwe dakkapel, dan wel de plaatsing van de isolatie voor onze rekening. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel ons of vul ons contactformulier in.