Schuin dak isoleren in Sittard?

Isolatie van een schuine dak is erg rendabel. Warmte stijgt op en verlaat ons huis via het dak. Anderzijds zorgen koude luchtstromen voor tocht via het dak. Dit levert van twee kanten complicaties op, welke te voorkomen zijn door te kiezen voor dakisolatie. Een schuin dak isoleren gebeurt over het algemeen van binnenuit; hier is het isolatiemateriaal effectief onder de dakconstructie te plaatsen. Kiest u voor isolatie aan de buitenzijde, dan spreken we over een Sarkingdak. De dakdekker in Sittard van BMP Vastgoedonderhoud levert alleen kwaliteit op het gebied van schuin dak isolatie.

Schuin dak isoleren: materialen

Een aanzienlijk deel van de woningen in Nederland is voorzien van een schuin dak. In een tijd dat energiebesparing steeds belangrijker wordt, is een investering in dakisolatie verstandig. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamer huishouden, maar ook voor een prettiger wooncomfort. Een schuin dak isoleren is precisiewerk. Kiest u voor isolatie aan de binnenzijde, dan zijn de volgende materialen gebruikelijk:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • isovlas platen

Alle bovengenoemde materialen hebben hun eigen kenmerken. Zo beschikken EPS platen over een hoge isolatiewaarde, maar zijn deze niet erg buigzaam. Heeft u een complex dak, dan adviseren we altijd om gebruik te maken van isolatiefolie of glaswol. Isovlas is een ding van de toekomst. Dit type isolatiemateriaal heeft een hoge R-waarde, maar is ook zeer buigzaam. Met gebruik van een raamwerk zorgen we ervoor dat isolatiemateriaal effectief aan de binnenzijde van het dak wordt geplaatst. Het geheel wordt afgewerkt met een dampscherm, om zodoende het vocht vanuit de woning een weg naar buiten te garanderen, waardoor de houten constructie geen hinder ondervindt.

Schuin dak isoleren langs de buitenzijde – Sarkingdak

Dakisolatie aan de buitenzijde is iets complexer. Deze warm-dakconstructie gaat vrijwel altijd gepaard met een (gedeeltelijke) dakrenovatie. De bestaande dakbedekking moet worden verwijderd, om zodoende het isolatiemateriaal aan te brengen. Deze vorm van isolatie is voor uzelf erg interessant om de volgende redenen:

  • Bescherming van de dakconstructie
  • De combinatie onderdak en isolatiemateriaal maakt dat er geen koudebruggen ontstaan
  • Snel te plaatsen én u merkt hier binnenshuis niks van

Als isolerend materiaal maken we gebruik van isolatieplaten. Deze worden aaneengesloten gelegd. De isolatiewaarde is volgens de norm, maar kan iets lager zijn dan bij isolatie middels steen- of glaswol.

Ook uw schuin dak isoleren?

In de regio Sittard het schuine dak isoleren? Dan kan bij BMP Vastgoedonderhoud. Wij staan voor u klaar en adviseren u graag over de mogelijkheden. Op het nummer 085 - 106 15 26  zijn wij direct te bereiken!