Wit dak

Bent u aan het kijken naar maatregelen om energiekosten te besparen of is uw huidige dakbedekking aan vervanging toe? Denk dan ook eens aan een wit dak! Een wit dak is nog geen standaard in Nederland, maar zeker de moeite waard. Met een wit dak kunt u kosten besparen en rendement verbeteren.

De grootste voordelen van een wit dak zijn:

  • Verbetering van het woon- en werkklimaat
  • Een beter rendement van uw zonnepanelen
  • Uw dak gaat langer mee
  • Het energielabel gaat erop vooruit
  • Lager energieverbruik van airco’s en koelingen
  • Het verlaagt temperatuur rondom een gebouw
  • De CO2 uitstoot wordt verminderd

Al deze voordelen komen voort uit de keuze voor een andere kleur, namelijk wit. Een wit dak reflecteert namelijk de zonnestralen, terwijl een zwart dak deze absorbeerd. Een zwart dak neemt dus ook veel meer warmte op dan een wit dak. Zo warmt een wit dak niet alleen een stuk langzamer op, maar ligt zijn maximale temperatuur ook een stuk lager. Waar zwarte dakbedekking tot wel 80 graden Celsius warm kan worden, worden witte daken slechts 40 graden warm. Zo is het dak en de lucht op het dak dus een stuk koeler wanneer er gekozen wordt voor een wit dak. Deze verlaging in temperatuur zorgt voor meerdere voordelen.

Zo wordt de temperatuur van de ruimten onder het dak een stuk minder warm. In de zomer kan dit wel 5 tot 6 graden schelen in vergelijking met een traditioneel dak. Het woon- en werkcomfort gaat hiermee dus een stuk vooruit. Bij een bedrijfspand komt dit ook nog eens de productiviteit ten goede. Wanneer het binnen te warm is raken werknemers minder gemotiveerd en zijn ze minder productief. In een prettige werkomgeving zult u hier geen last van hebben.

Deze lagere en constantere binnentemperatuur brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. Airco’s en koelingen hoeven minder hard te werken om een bepaalde temperatuur te bereiken. Dit scheelt u behoorlijk in de energiekosten. Wist u dat het drie keer zoveel energie kost om een ruimte met één graad te koelen dan dat het kost om een ruimte met één graad te verwarmen? Zo kunt u zelf ook wel nagaan wat u met een wit dak zult besparen.

Wit dak met zonnepanelen

Bent u in het bezit van zonnepanelen? Dan hebben wij nog meer goed nieuws voor u. Zonnepanelen op een wit dak kunnen tot wel 20 procent meer rendement opleveren! Ook dit heeft te maken met de temperatuur op het dak. Hoe koeler de zonnepanelen worden gehouden, des te beter werken zijn. Over een wit dak met zonnepanelen hoeft u dus niet te twijfelen.

Wit dak realiseren met witte dakcoating

Er zijn twee manieren waarop u een wit dak kunt bewerkstelligen. U kunt uw huidige dak behouden en deze laten voorzien van een witte dakcoating, of u kunt uw dak laten bekleden met witte dakbedekking. Welke van de twee opties u kiest heeft vooral te maken met de staat van uw huidige dak. Is uw huidige dakbedekking nog in uitstekende staat dan is het niet nodig om deze te vervangen met witte dakbedekking. U kunt dan een wit dak realiseren met witte dakcoating. Dan geniet u van alle voordelen die een wit dak u bieden en daarnaast verlengt u ook nog eens de levensduur van uw huidige dak. Witte dakcoating is een vloeibare substantie met hoge rekbare kwaliteiten, die bij vakkundige aanbrengen een langdurige hechting met uw dakbedekking aan gaat. Zo ontstaat een waterdichte, ondoordringbare laag op uw dak, welke dus ook functioneert als extra beschermlaag.

Wit dak met witte dakbedekking

Een andere optie is het opnieuw bekleden van uw dak met witte dakbedekking. Is de staat van uw huidige dakbedekking niet zo goed meer of zit u met een nieuwbouwpand? Kies dan direct voor witte dakbedekking. Waar witte dakcoating de levensduur van uw huidige dak verlengt gaat een wit dak met witte dakbedekking van zichzelf al langer meer. Dit komt doordat het dak veel minder warm wordt in de zomer waardoor temperatuurschommelingen ook veel minder groot zijn. Witte dakbedekking is er in 2 soorten, bitumen en kunststof. Afhankelijk van uw wensen kunt u voor het één of het ander kiezen.

Wit dak realiseren in Sittard

Denkt u dat een wit dak voor u ook de juiste keuze is? Laat dan een wit dak realiseren in Sittard door de dakdekkers van BMP Vastgoedonderhoud. Wij zijn allemaal ervaren en geschoold in het realiseren van witte daken. Zo weet u zeker dat u te maken heeft met kwalitatief hoogwaardig werk. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar 085 - 106 15 26. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden door te spreken. Indien u liever eerst via de mail meer informatie ontvangt kunt u ook altijd ons contactformulier invullen.